Gereden: Vanpowers 'Manidae heeft me van de bank en op de paden gehaald

Vóór vorige maand had ik al 15 jaar niet meer gefietst. Ik ben misschien stiekem jaloers geweest op de medewerkers hier die een proefrit mogen maken op alle mooie fietsen die de fabrikanten ter beoordeling hebben opgestuurd, maar ik dacht dat mijn plaats in de pikorde betekende dat dit niet voor mij in aanmerking kwam. Dat was totdat Vanpowers heel lief besloot om mij hun Manidae e-bike met dikke banden te sturen. Het is veilig om te zeggen dat het mijn mollige achterkant het huis uit kreeg en snel weer achter het stuur zat.De dag dat mijn Vanpowers Manidae arriveerden om te testen, was ik verbaasd over hoe groot en zwaar de doos was waarin deze werd verzonden. Eerlijk gezegd had ik alleen maar tijd gehad om terloops het specificatieblad van de Manidae e-bike door te nemen voordat deze arriveerde. Maar bij het openen van de doos bleek een stevig fietsframe van aluminiumlegering compleet met de dikste 26x4.0 voor- en achterbanden die ik ooit op een fiets heb gezien. Als er enige twijfel bestond over de capaciteiten van de Manidae voordat ik hem uit de doos haalde, was die op dit punt allemaal verdwenen.

Het verwijderen van de rest van de accessoires uit de doos van de Manidae onthulde inderdaad steeds meer interessante technologie en gadgets dan ik ooit had verwacht te vinden op iets waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt om te rijden. In totaal kostte het een groep van drie niet al te sierlijke twintigers iets meer dan een uur om de gedeeltelijk samengestelde Manidae te voltooien. Dat ondanks het feit dat de snelspanner van de voorband ons het grootste deel van 15 minuten in de war bracht.

Maar toen de Manidae eenmaal in elkaar zat en de lithium-ionbatterij van 48 V/650 Wh was geïnstalleerd, kon ik eindelijk op de Manidae springen en er een ritje mee maken. Vóór deze dag dacht ik dat ik nooit meer zou fietsen. Gedachten aan een uitroeiing die zo erg waren dat alleen mijn ATV helm me ervan zou weerhouden een nieuwe statistiek voor het Gemenebest van Pennsylvania te worden, vervulden mijn gedachten toen ik de lithium-ionbatterij van de Manidae precies na twaalf uur uit de oplader haalde.

De angst die uit mijn hoofd straalde was bijna voelbaar, zelfs door mijn verduisterde helmbril heen, terwijl ik de standaard van de Manidae omhoog zette, de vermogensinstelling op het op een na hoogste niveau vier zette en probeerde mijn eerste afzet sinds ik op de middelbare school zat. Maar wat ik niet helemaal had verwacht, was dat de 750 watt sterke elektromotor van de Manidae tot leven zou komen met een hoorbare klik en een heerlijk zoemend geluid. Dit werd onmiddellijk gevolgd door wat voelde als een almachtige kracht die mij voortstuwde naar wat sneller leek dan wat mijn hamhakken zelf konden doen.

Bij de laatste kans moest ik voor het einde van de heuvel op mijn snelheidsmeter kijken, ik reed een nauwelijks geloofwaardige 46 km/uur voordat ik in paniek raakte en de achterrem inkneep alsof mijn leven ervan afhing ben ermee bezig. Op de een of andere manier was het mij gelukt om de heuvel af te komen zonder uit te vallen, de fiets kapot te maken of mezelf op een andere manier in verlegenheid te brengen. Daarbij zag een man die vaak op zijn tanden knarsetandt terwijl hij de openbare weg deelt met fietsers, de zaken plotseling vanuit precies het tegenovergestelde perspectief.

Denk er even over na: een volledig stille maar uiterst krachtige elektrische fiets die over vrijwel elk terrein kan reizen met een afstand van ongeveer 70 mijl (112.6 km/u) EV-bereik en het potentieel om het snelheidsniveau van kleine motorfietsen te bereiken. Als dat niet klinkt als jouw idee van een geweldig voertuig, kunnen we alleen maar aannemen dat je enigszins bevooroordeeld bent ten gunste van transport op vier wielen. Maar zelfs als u definitief achter het stuur zit in plaats van achter het stuur, moeten we u toch echt aansporen om dit nog eens te overwegen. voorwoord, ik begrijp volledig dat ik vastbesloten ben om teamauto te zijn.

Tot dit jaar dacht ik dat ik nooit meer zou fietsen, elektrisch of anderszins. Ik kwam in de journalistiek terecht om vooral over supercars en straaljagers te schrijven. Ik had nooit gedacht dat er in een miljoen jaar ruimte zou zijn in de mix voor iets dat geen motor heeft in zijn meest oorspronkelijke vorm. Maar op dezelfde manier waarop de elektrische Polaris Ranger XP Kinetic mijn leven zij aan zij opende voor UTV, zorgde het slaan van een krachtige elektromotor op de achterkant van een fiets die was gebouwd als een crossmotor ervoor dat ik weer op twee wielen kon stappen. verleidelijker.

Maar nogmaals, ik ben niet zo buiten bereik dat ik me niet realiseer dat de meeste mensen niet in een opwelling $ 2.399, exclusief belastingen en toeslagen, kunnen laten vallen voor een Manidae. Uiteindelijk is het nog steeds een luxe-/vrijetijdsartikel van hoge kwaliteit. Natuurlijk is de bouwkwaliteit van de Vanpowers Manidae elke cent van die vraagprijs waard. Maar dat neemt niet weg dat er voor sommige mensen financieel onbereikbaar is. Dat gezegd hebbende, vinden seizoensverkopen op de Manidae van tijd tot tijd plaats op de website van Vanpowers, waar u tot $ 200 kunt besparen op uw bestelling en tot $ 300 op andere Vanpowers-modellen.

 

Dus als je wat geld spaart en nog een paar maanden met de stadsbus reist, kunnen stadsmensen uit de arbeidersklasse die geen ruimte hebben voor een auto een e-bike ver kopen dat is net zo goed om u naar uw werk en terug te krijgen als de afgedragen Kia Optima van uw moeder. Het kan ook een geweldig geweldig offroad-speelgoed zijn op je vrije dagen.

Meer informatie:https://www.autoevolution.com/news/ridden-vanpowers-manidae-got-me-off-the-couch-and-on-the-trails-a-great-off-road-e-bike-213708.html


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post