VanPowers UrbanGlide Pro Ebike-recensie

REVIEW –  Veel elektrische vervoerswijzen worden besproken bij de Gadgeteer en hoewel ik af en toe een scooter rijd, is de elektrische fiets is veruit mijn favoriete gadget om te reviewen.Ik denk dat ze voor veel mensen een game changer kunnen zijn, omdat ze zo snel en handig zijn voor korte reizen, vooral in gebieden als Los Angeles, waar ze door het weer het hele jaar door een optie zijn.Ik gebruik de VanPowers UrbanGlide-Pro elektrische fiets de afgelopen maand en ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk de soepelste elektrische fiets is die ik ooit heb gereden.

Wat is er?

De VanPowers UrbanGlide Pro is een elektrische fiets die is bedrogen en gebouwd voor de stad.

Wat zit er in de doos?

 • De VanPowers UrbanGlide Pro, grotendeels gemonteerd
 • De voorband
 • De pedalen
 • Een set spatborden
 • Een bel
 • Een voorlicht
 • Een heleboel tools
 • Een scherm
 • Sleutels van de batterij
 • Een oplaadsnoer
 • Sommige reflectoren
  Een handleiding en andere literatuur, zoals een snelstartgids

  Specificaties

  • Kleuren: remygroen, lavarood, zirkoongrijs (ik heb remygroen gereviewd)
  • Framemaat S/L (ik heb de grote beoordeeld)
  • Gewicht:  70.55 pond
  • Motor: borstelloze naaf van 500 W
  • Sensor: koppelsensor
  • Reikwijdte:  65-70 mijl
  • Modus: trapondersteuning/gaspedaal
  • Achterderailleur:  Microshift RD-M26L 8 versnellingen
  • Rem: hydraulische schijfrem/180 mm rotoren
  • Stuurpen: in zoom verstelbare stuurpen, 90 mm, 0-90 graden
  Zadelpen: Zoom-verende zadelpen, 30 mm veerweg met snelontgrendelingsklem

  Installatie en functies

  De Vanpowers UrbanGlide-Pro elektrische fiets wordt grotendeels gemonteerd geleverd en de helft van het werk bestaat uit het verwijderen van de verpakking.Mijn zoon en ik werkten samen aan dit project, waarbij hij het voorwiel en de spatborden aanbracht en ik het zadel, het stuur en de accessoires (het licht, de reflectoren en de bel) bevestigde.Het kwam echt in een handomdraai in elkaar, maar we kwamen een probleem tegen met de kabels.Dit was een pre-lanceringsproduct, dus als je deze fiets koopt, weet ik zeker dat ze het duidelijker zullen hebben gemaakt, maar er zijn een heleboel kleurgecodeerde kabels en het enige wat je hoeft te doen is ze aan elkaar te haken.Het is de bedoeling dat je de remkabels vastmaakt aan de kabels die uit de stuurpen komen, maar (misschien omdat we samenwerkten) kregen we op de een of andere manier de lichtkabel vastgemaakt aan een remkabel, wat een foutcode veroorzaakte.Dat hebben we niet gemerkt, want als de kabels eenmaal zijn aangesloten, kun je niet meer zien welke kleur ze hebben en er zijn nogal wat kabels.De klantenondersteuning was geweldig en we hadden het in vrij korte tijd opgelost.Ik werk echter nog steeds samen met de klantenondersteuning om het voorlicht werkend te krijgen.Misschien heb ik de connectoren beschadigd toen ik hem op de remkabel aansloot.


  Er zijn hier veel kabels.

  Toen de foutcode verdween, heb ik er een beetje mee rondgereden en ik moet zeggen dat de Vanpowers UrbanGlide-Pro een heel soepele fiets is.Op sommige andere e-bikes die ik heb geprobeerd, trap je en de trapondersteuning gaat aan als je op het gaspedaal trapt... je vertrekt als een raket.Niet op deze fiets.De stuurbekrachtiging is er, maar het is een veel geleidelijker en natuurlijker gevoel.Ik heb wat rondgezocht in de literatuur en blijkbaar zijn er sensoren die de snelheid en kracht van je trapbeweging meten om de hoeveelheid ondersteuning te bepalen die je van de motor krijgt en ik denk dat welke verhouding of algoritme ze ook gebruikten om te programmeren het verschil maakt.Zelfs als je op de UrbanGlide-Pro alleen het gaspedaal gebruikt, is het erg gevoelig en kun je de acceleratie veel gemakkelijker regelen dan ik bij andere fietsen heb ervaren.Ik kan het niet echt uitleggen, maar het gaf de fiets een luxe gevoel.Het voelde ook een stuk veiliger dan sommige andere e-bikes die ik heb beoordeeld.Deze fiets gaat tot 32 km/u en ik ging meerdere keren zo snel tijdens mijn uitstapjes, maar ik had niet het gevoel dat ik de controle verloor of dat ik misschien “te snel” ging.”  Het was een stevige rit.

  Ik hou van een fiets die wordt geleverd met accessoires, en de UrbanGlide-Pro werd geleverd met voor- en achterlichten, een bagagedrager die maximaal 25 kg kan dragen, een bel en spatborden.Het is echt klaar voor gebruik als u dit als forens gebruikt.De banden zijn redelijk groot en de verstelbare vering zorgt voor een soepele rit, wat goed is omdat de stoel wat zwaar is.Als u deze fiets koopt, zorg er dan voor dat u een klein deel van uw budget opzij zet voor vervanging van het zadel.De Vanpowers UrbanGlide-Pro-stoel heeft een goed formaat, maar is gewoon hard.

  Ik vond de esthetiek van deze fiets erg prettig.De accu is mooi geïntegreerd in het frame en zorgt ervoor dat de VanPowers UrbanGlide Pro elektrische fiets er erg strak uitziet.Ik hou van een opstapje, want mijn been over een beladen rek slepen is niet altijd de gemakkelijkste – ik ben geen Rockette.Ik heb verschillende boodschappen gedaan met de fiets en had er geen probleem mee om mijn boodschappentassen aan het rek te haken.

  De VanPowers UrbanGlide Pro is verkrijgbaar in drie modellen: de UrbanGlide-Standard, die iets minder weegt en een bereik heeft van 100 tot 100 kilometer. Het bedrijf stuurde me een Pro-model, dat een grotere batterij heeft (met maar liefst 65-70 mijl bereik) en hydraulische schijfremmen en een iets andere derailleur.De mijne is in remy-groen, wat zo opzichtig en vrolijk is.Hij is ook verkrijgbaar in lavarood en zirkoongrijs en in twee maten.Ik heb de grote beoordeeld, die geschikt is voor rijders van 5'6 "tot 6'3". Het chicste model is de UrbanGlide-Ultra, die een vergelijkbare actieradius heeft, maar andere remmen en een andere motor.Er is een vergelijkingstabel op de productwebsite die de verschillen tussen de drie modellen gedetailleerder schetst als je nieuwsgierig bent.Ik ben heel blij met mijn Pro-model – het is een gulden middenweg tussen de twee andere modellen en het is een genot om op te rijden.


  De batterij is verwijderd om op te laden.

  Ik reed met de UrbanGlide-Pro in mijn buurt in Los Angeles en zorgde voor verschillende boodschappen in de tijd dat ik aan het recenseren was.Ik vond het gemakkelijk om de batterij te verwijderen om op te laden, maar in eerste instantie dacht ik dat er iets mis mee was, omdat ik ging fietsen en soms wilde hij niet aan.Het blijkt dat de batterij in slaap valt als je er een tijdje niet mee hebt gereden.Het is gemakkelijk genoeg om op een knop te drukken om hem wakker te maken, maar ik moest de gebruikershandleiding lezen om erachter te komen.Ik hoop dat VanPowers die functie wat duidelijker maakt, anders wordt hun klantenondersteuning overspoeld met mensen die, net als ik, de gebruikershandleiding als een ‘laatste redmiddel’-optie beschouwen.Ik denk niet dat ik de enige ben in die club.

  Ik vond de versnellingspook op de UrbanGlide-Pro moeilijk om aan te wennen. Er zit een snelheidsshifter in waar ik moeite mee heb om deze onder de knie te krijgen en ik vond het allemaal een beetje ingewikkeld.Ik ben gewend aan fietsen met duidelijkere stuurschakelaars, dus misschien zouden fanatieke ‘fietsmensen’ het niet zo ongemakkelijk vinden als ik.Ik hoop dat ik er in de loop van de tijd aan kan wennen.

  Het scherm van de UrbanGlide-Pro geeft je snelheid en afgelegde afstand weer, samen met de batterijstatus. Als je de instellingen opent, kun je het display verfijnen en een wachtwoord op de fiets zetten.Met de VanPowers-app heeft u toegang tot alle gegevens over de fiets, zoals bandenmaat, onderhoudsinformatie en toegang tot klantenondersteuning als u die nodig heeft.Je kunt er ook verschillende rijders mee toevoegen, verwijderen en bijhouden en het heeft zelfs een navigatieoptie.Er zijn ook ranglijsten als je concurrerend wilt worden met vrienden en vreemden.Er zullen ook software-updates via de app komen, dus ik ben benieuwd wat ze toevoegen.

  Wat ik leuk vind

  • De soepele rit
  • Het enorme bereik
  • Accessoires inbegrepen

  Wat ik zou veranderen

  • De stoel kan mij een medische aandoening bezorgen
  • Betere labels op de kabels

  Laatste gedachten

  Over het algemeen vond ik de VanPowers UrbanGlide-Pro elektrische fiets een geweldige woon-werkfiets.Er waren een aantal kieskeurige dingen waar ik me aan stoorde, maar ik verwacht dat ik er na verloop van tijd aan zal wennen of ze zal repareren (zoals de stoel).Dit is een hele mooie kwaliteitsfiets die solide en soepel aanvoelt.


  Meer bekijken:https://the-gadgeteer.com/2023/07/16/vanpowers-urbanglide-pro-ebike-review/

  Dit vind je misschien ook leuk

  Bekijk alles
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post